Huidverzorging is heel belangrijk. Voor jouzelf, maar ook voor jouw kind.

De kinderhuid is nog dun en teer en reageert daardoor gevoeliger op invloeden van buitenaf. Omdat de zelfbeschermingsmechanismen nog niet volledig ontwikkeld zijn, heeft de tere kinderhuid extra verzorging en bescherming nodig.

Dode Zee Zout bevat maar liefst 40 verschillende mineralen. De concentratie hiervan is ook nog eens zeven keer sterker dan dat van zout uit andere zeeën en oceanen. Een geweldige combinatie die zorgt voor de helende eigenschappen van Dode Zee Zout. Zo werkt een badje met Dode Zee Zout bijvoorbeeld heilzaam bij eczeem en waterwratjes. Maar ook heel kleine baby’tjes hebben baat bij een badje van Dode Zee Zout, want weet je dat de PH-waarde van Dode Zee Zout gelijk is aan de PH-waarde van vruchtwater? Zo geef je jouw baby’tje met een badje met Dode Zee Zout dus een heerlijk veilig en vertrouwd gevoel.

De Multi Use Oil uit onze Calendula Rijstkiem lijn kun je gebruiken na het badderen. Breng ruim Multi Use Oil Calendula Rijstkiem aan op het huidje van jouw kind en masseer dit zachtjes in. Haal het eventuele teveel aan olie voorzichtig weg met een hydrofiele luierdoek.

De Multi Use Butter uit dezelfde Calendula Rijstkiem lijn kun je gebruiken wanneer de kinderhuid is aangedaan door eczeem of uitslag. Breng meerdere keren per dag een geringe hoeveelheid Multi Use Butter Calendula Rijstkiem aan op het plekje en breng daarnaast iedere ochtend en avond Multi Use Oil Calendula Rijstkiem aan op de huid.

Deze producten noemen we niet voor iets ‘Multi Use’ want weet je dat de Butter Calendula-Rijstkiem ook heel heilzaam werkt bij bijvoorbeeld tepelkloven door het zogen?

Aanbevolen artikelen