Natúúrlijk Jolanda kiest bewust om met natuurlijke merken te werken. Merken die óók mee werken aan een schonere wereld. Een groot aantal producten van Botanical Beauty wordt aangeboden in glas. Het make-up merk ZAO werkt met refill producten. De producten zijn uiteraard vrij van microplastics.

Drijvende vuilnisbelt
De drijvende vuilnisbelt op zee schijnt 34 keer zo groot als Nederland te zijn! Héél veel afval waarvan het grootste gedeelte plastic verpakkingen zijn. Onder invloed van de bewegingen in de zee valt het plastic uit elkaar tot het hele kleine deeltjes zijn waarvan niet meer te herleiden is wat het ooit geweest was. Plastic vergaat niet. Deze microplastics zijn moeilijk op te ruimen en verspreiden zich steeds meer in het milieu. Dieren denken dat het voedsel is, eten dit op, worden ziek en sterven. Deze plastic soup beïnvloedt ook ónze gezondheid. De kans is groot dat als jij vis eet, dan ook microplastics en zware metalen binnen krijgt.

Wat kan jij doen aan de Plastic soep?
Door je bewust te zijn van hoe je leeft en wat je koopt. “Verbeter de wereld, begin bij je zelf” is een uitspraak die ik vaak van mijn moeder hoorde.

Weet je waar ik bijvoorbeeld in mijn werk al erg blij van word? Dat als een bestelling van Botanical Beauty of ZAO binnen komt, ze dit ook met zorg voor de natuur hebben ingepakt. Geen plastic piepschuim chips, maar biologisch afbreekbaar mais chips als bescherming en papier als opvulmiddel.

Nog wat tips voor persoonlijke verandering om de plastic soep terug te dringen:

  • Bewustzijn creëren, vertel erover aan mensen om je heen.
  • Gebruik geen plastic zakjes meer voor je boodschappen. Neem katoenen tasjes mee naar de winkel voor je fruit en groenten.
  • Afval scheiden.
  • Laat geen ballonnen op.
  • Gebruik geen wegwerp plastic.
  • Als je veranderingen wilt doorvoeren en je weet niet waar te beginnen, doe het stap voor stap.

Aanbevolen artikelen