Ben je op zoek naar natuurlijke huidverzorging, maar je weet niet hoe te beginnen?
Met de producten van Botanical Beauty is het héél eenvoudig. In de hieronder beschreven drie stappen heb je een goede verzorging.
Je kunt kiezen tussen de Mineral Face Care lijn of de Argan Face Care lijn. Maar combineren kan ook.

ORGANIC MINERAL FACE CARE 3 STAPPEN PLAN:

De biologische en 100% natuurzuivere producten uit de Organic Minerals verzorgingslijn zijn een geschikte keuze voor de jonge huid of voor de huid aangedaan door aandoeningen als bijvoorbeeld acné, allergie, eczeem of droogte. Het is ook mogelijk om Minerals producten te combineren met Argan producten en de aangedane huid ‘lokaal’ te behandelen.

Stap 1 Reinigen (iedere dag)

Breng Multi Use Oil naar keuze aan op de huid en emulgeer met vochtige handen. Dep de huid droog, liefst met een microvezel doek. Breng vervolgens Dode Zee water aan op een wattenschijfje en dep het gelaat daarmee tweemaal daags. Laat even intrekken (ik poets bijvoorbeeld altijd mijn tanden in deze tijd) daarna lekker afspoelen met lauw water.

stap 2 Verzorgen (iedere dag)

Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Breng vervolgens tweemaal daags Multi Use Oil naar keuze ‘stempelend’ aan op de huid. Gebruik bij een droge huid de Multi Use Butter naar keuze in plaats van de olie.
Deze Butter is ook als masker te gebruiken en zeer geschikt als lipverzorging.

stap 3 Verbeteren (één tot drie keer per week)

Scrub het gelaat één tot driemaal per week met Organic Minerals Face Scrub naar keuze.
Scrub niet bij couperose en gebruik de scrub altijd op een vochtige huid.
Breng eenmaal per week Dode Zee Modder aan als gezichtsmasker. Laat het masker de eerste keer één minuut intrekken. Gaat dat goed? Laat dan de volgende keer het masker langer, maar maximaal 10 minuten, intrekken.

ARGAN FACE CARE 3 STAPPEN PLAN:

De 100% natuurzuivere en biologische producten uit onze Organic Argania lijn op basis van Arganolie, ook wel bekend als ‘vloeibaar goud uit Marokko’.
Het is een ware traktatie voor de huid. Kies voor deze productlijn wanneer je je specifiek wilt richten op een volwaardige anti-aging huidverzorging.
Wil je het beste uit twee werelden, denk dan eens aan een combinatie van Argan en Minerals producten.

Stap 1 Reinigen (iedere dag)

De Argan Reinigingsmelk is een zachte en milde oppervlakte reiniging voor de huid. Het verzorgt en herstelt het biologisch evenwicht van de huid.
Combineer de Reinigingsmelk altijd met de Argan Reinigingslotion, want de melk verwijdert vet, olie en make up en de lotion verzacht en verfrist.

Stap 2 Verzorgen: (iedere dag)

De hydraterende, vitaliserende Dagcrème en de verzorgende Nachtcrème ondersteunen het biologische evenwicht van de huid. Het is dagelijks de meest volwaardige verzorging van de huid voor alle huidtypen tot ongeveer 30 jaar.
Een combinatie van dag en nachtcréme is ook handig.
Voor de wat rijpere huid is er de Argan multirepair créme. Deze crème is een hydraterende anti-aging crème die dag en nacht verzorgt, zich richt op herstel en speciaal is ontwikkeld voor de huid tot 40 jaar.
Voor de huid vanaf 40 jaar is er de Ageless Anti-Rimpel Crème, deze beschermt de huid dag en nacht tegen de gevolgen van het ouder worden door biologische sheabutter, jojobaolie, arganolie en calendulaolie.
Voor de huid rondom de ogen is er de Argan Oogcrème. Deze hydrateert en beschermt de tere huid rondom de ogen dag en nacht op uiterst zachte en milde wijze.

Stap 3 verbeteren:

Het Argan Antioxidanten Serum geeft jouw huid een echte boost.
Breng het Serum aan voor gebruik van de Argan Dagcrème of de Argan Nachtcrème voor een extra krachtige hydratatie van de huid.
Het ‘over-night’ Argan Facelifting Masker heeft een direct vitaliserend effect. Daarnaast verfrist en verzacht het masker.
Dit masker kan je één tot drie keer per week gebruiken, ik raad aan om het masker een half uurtje voordat je gaat slapen op een gereinigde huid aan te brengen en er lekker mee gaan slapen.

ORGANIC MINERAL BODY CARE

De biologische en 100% natuurzuivere producten uit de Organic Minerals lijn zijn een weldaad voor lichaam, handen en voeten.
De kracht van minerale olie en Dode Zee Zout maakt de Organic Minerals lijn geschikt voor ieder huidtype.
De producten uit de Organic Minerals zijn zeer heilzaam bij allerlei huidaandoeningen als een droge huid al dan niet op basis van een allergie of met eczeem, of een huid aangedaan door psoriasis of acné.

  • Dode Zee zout: voor een heerlijk (voeten) bad, deze is rijk aan mineralen o.a. magnesium.
  • Muli-use oil : als verzorging voor je huid, of voor droge haarpuntjes.
  • Dode Zee zout scrub; scrub én verzorging in één.
  • Multi-use body butter: voor extreem droge huid of droge schrale plekjes bijvoorbeeld je knieën of voeten en een super lip balsem.

Aanbevolen artikelen